Wethouder sluit warmtepomp U-NIT aan

09/07/2021
terug naar overzicht >

Een primeur voor de gemeente Zuidplas: De eerste warmtepomp werd symbolisch aangesloten met als doel een duurzaam bedrijventerrein.

De symbolische aansluiting van de warmtepomp gebeurde door wethouder Jan Willem Schuurman van Economische Zaken en projectontwikkelaar Tino Mahler van Mahler Vastgoed Ontwikkeling. “We zetten in op toekomstbestendig Zuidplas. Daar hoort ruimte voor bedrijvigheid bij. Mooi om te zien dat plaatselijke ondernemers op een heel duurzame manier het voortouw nemen. Dit sluit aan bij de duurzaamheidsambities van de gemeente”, aldus Schuurman.

De bijzondere ligging van het bedrijventerrein U-NIT maakt dat Zevenhuizen volgens Tino Mahler een uitstekend alternatief is voor ondernemers, die zich willen vestigen in de Randstad, maar liever niet op een grootstedelijk bedrijventerrein. Mahler: “Dankzij de warmtepompen is dit het eerste gasloze bedrijventerrein in de regio. Met extra aandacht voor isolatie en mogelijkheden voor zonnepanelen streven we op dit bedrijventerrein naar een energie neutrale manier van ondernemen. Dit sluit mooi aan bij het groene karakter van Zevenhuizen”.

De uitgifte van de kavels verloopt voorspoedig. Vrijwel alle kavels zijn verkocht. Naar verwachting wordt het laatste kavel binnenkort verkocht. Mede dankzij de lokale ondernemers ontstaat hier een mooi, duurzaam bedrijventerrein.